דלג לתוכן
לוגו האתר פותחים שולחן אצל סבתא דייזי
  • ראשי
  • ראשי

מחשי

IMG_20180430_180359_251 (002)

עלה לאתר:

22/04/2025

חומרים עבור 10 עד 12 יחידות

*כשמכינים מחשי ליום כיפור לא מטגנים אותו, אלא מבשלים כדי למנוע צימאון כתוצאה מהטיגון

מצרכים

למילוי

½ ק"ג בשר בקר טחון גס

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום קצוצים דק

1 קופסת עגבניות מרוסקות

2 פרוסות לחם יבש, או חצי כוס פירורי לחם

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

1 כפית שטוחה כורכום

½ כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון

2 כפיות שטוחות מלח

2 כפות שמן + כוס שמן לטיגון

2 ביצים

לציפוי

4 כפות קמח

2 ביצים לטיגון

למעטפת

ניתן להשתמש בתפוחי אדמה קלופים מהם פורסים פרוסות עבות לאורך תפוח האדמה. כל פרוסה חוצים לאורכה, כמעט עד הסוף.

באופן דומה ניתן להשתמש בחצילים, קישואים או תחתית ארטישוק.

הוראות הכנה

לזרות ½ כפית מלח על הבצלים הקצוצים ו– ½ כפית מלח על הפטרוזיליה הקצוצה. לערבבם, ולהמתין 15 דקות

לסחוט את הנוזלים ולהכניס לקערה

להרטיב את פרוסות הלחם במים ולאחר שספגו, לסחוט ולפורר בתוך הקערה.

להוסיף את הבשר וכל יתר החומרים ולערבב לעיסה.

יוצרים מהעיסה כדור בגודל פרופורציונלי למעטפת.

פותחים את המעטפת ובמרווח הפרוסה החצויה, מכניסים את הכדור ומועכים ליצירת רצף אחד של המבנה (במקרה של ארטישוק, מועכים את הכדור על בסיס הארטישוק).

מחממים שמן במחבת

מקמחים את ההרכבה (בסיס ומעטפת), מצפים בביצים טרופות ומטגנים

לאחר הטיגון, להכניס לסיר את כל היחידות

להוסיף 3 כפות שמן

להוסיף מים עד גובה הקציצות ולהרתיח על אש גבוהה

להנמיך את האש ולהמשיך לחמם עד אידוי המוות

בתיאבון

המתכון נועד להכוונה כללית בלבד. ייתכנו הבדלים בתוצאות הסופיות עקב שינויים בסוגי החומרים, שיטות ההכנה ותנאי הסביבה. ט.ל.ח, ואין אנו אחראים לכל שינוי בתוצאה הסופית.

״תזונה מזינה״ בשיתוף

© 2024 כל הזכויות שמורות לתזונה מזינה.

icons by freepik

Facebook-f Twitter Google-plus-g Pinterest
  • ראשי